Czasopismo "Dla Nas"

Dwadzieścia lat temu w Krakowie powstał pomysł pisania listów do siebie. Opowiadały one o doświadczeniach choroby, o przeżyciach rodzin i o przemyśleniach terapeutów. Miały to być trójgłos ludzi mających na celu pomaganie sobie nawzajem. Minęło trochę lat i kameralny dialog przekształcił się w czasopismo „Dla Nas”.

Wydawcą jest Stowarzyszenie „Otwórzcie Drzwi”. Publikujemy artykuły edukujące i dostarczające wiedzy o chorobie, i sposobach pokonywania kryzysów psychicznych. Pokazujemy też najlepsze przykłady niesienia pomocy, które są zgodne z oczekiwaniami chorujących. Publikujemy wiersze, eseje i opowiadania.

Chcielibyśmy aby prezentowane w “Dla Nas” tematy były inspiracją do dyskusji w różnych środowiskach opiniotwórczych w kraju.

Numery archiwalne "Dla Nas"